Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Helluntaiseurakunnan Uskon Pääkohdat

1. Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

4. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

8. Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

VALKEALAN HELLUNTAISEURAKUNTA

KEITÄ ME OLEMME
Valkealan helluntaiseurakunta tunnetaan paikkakunnalla paremmin nimellä Cafe Verso. Seurakunnan toiminta on saanut alkunsa Kouvolan helluntaiseurakunnan aluetyöstä. Toimintakeskuksessa aloitettiin kahvilatoiminta syksyllä 2013. Myöhemmin toiminnan vakiintuessa perustettiin paikallisseurakunta suunnitelmien mukaisesti 1.1.2015.
Valkealan helluntaiseurakunta on Suomen helluntaikirkon jäsen. Paikallisseurakuntaa johtaa vanhimmisto, joka toimii johtoryhmän tavoin. Seurakunnassa on tällä hetkellä yksi palkattu työntekijä. Toiminnan mahdollistavat useat vapaaehtoiset, jotka koostuvat pääosin seurakunnan jäsenistä. Valkealan helluntaiseurakuntaan kuuluu yli 30 jäsentä.
Toimintakeskus Cafe Verson monipuoliset tilat muuttuvat tarpeen mukaan kahviosta kirkkosaliksi, juhlatilasta perhekerhoksi. Tiloja on myös mahdollista vuokrata.

YHTEYSTIEDOT
Valkealan helluntaiseurakunta Kustaa III tie 9, 45370 Valkeala.
www.valkealanhelluntaiseurakunta.com cafeverso.vla@gmail.com
Voit seurata meitä facebookissa: Cafe Verso.
Yhteyshenkilönä toimii perhepastori Asta Turunen. Hänet tavoitat numerosta 050-4777705, tai sähköpostitse: astaturunen@gmail.com
Vanhimmiston puheenjohtajana toimii Lasse Ripatti 050-3681103 tai ripatit@gmail.com.
Vanhimmiston jäseninä toimivat Teuvo Ripatti, Mauri Karjalainen, Tomi Turunen ja Antti Helineva.

SEURAKUNNAN TOIMINNAN PERIAATTEET
Tahdomme olla tässä ajassa elävä, raamattuun pitäytyvä seurakunta. Tavoitteemme on toimia paikkakuntamme parhaaksi ja tarjota hengellistä hyvinvointia sitä kaipaaville. Mahdollisuuksien mukaan autamme lähimmäisiä kokonaisvaltaisesti heidän tarpeissaan. Cafe Verson ovet ovat auki kaikille ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa oleville.

SEURAKUNNAN TOIMINTA

KAHVILA CAFE VERSO
Kahvila palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-16. Tuotteet ovat tuoreita ja paikallisesti tuotettuja. Tunnelmallinen kahvila on viihtyisä paikka kokoontua.
Torstaisin pidettävät rukouksen silta nimellä kulkevat illat mahdollistavat yhteisen rukouksen. Kerran kuukaudessa illoissa on raamatun opetusta.
Sunnuntaisin kerran kuukaudessa vietämme ehtoollista ja kerran kuukaudessa kokoonnumme Parempi huominen - tilaisuuteen musiikin ja Raamatun sanan äärelle.
Seurakunta järjestää myös yksittäisiä teemallisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

LÄHETYSTYÖ
Seurakuntamme haluaa toimia lähetystyön monilla sektoreilla. Tällä hetkellä tuemme lähetystyötä Bosniassa, Espanjassa ja Uudessa-Seelannissa.